Styled Shoot

Bij deze blog eerst de foto's, dan het toffe verhaal door Weddingwriter Mariëlle:) 

Enjoy! Liefs.

 

Op de dag na Valentijnsdag brak voor sommige mensen in Nederland pas écht een romantische dag aan. Zij maakten zich namelijk op voor styled weddingshoot op een sprookjesachtige locatie: tuin De Lage Oorsprong in Oosterbeek. Deze gebeurtenis is georganiseerd en gefotografeerd door Eline van Puurvastgelegd, die met zorg een professioneel team bij elkaar zocht, een prachtig bruidspaar uitkoos en de locatie uitzocht. Om elf uur druppelt het ene na het andere teamlid binnen in de kas van de locatie. Een industriële plek met veel glas en groen. Op deze prachtige locatie is Claudia van Puurbruidsgeluk al druk bezig om een ceremoniesetting te stylen. “Misschien denk je, wat is zij kattig! Maar dat komt gewoon omdat ik precies weet hoe en wat ik wil en dat dan gewoon vertel. Ik houd van aanpakken en delegeren.” Niet veel later maakt het bruidspaar hun opwachting. Al eerder op de ochtend werd Gerlinde vakkundig onder handen genomen door Johanna. Zij bracht een natuurlijk make-upje aan en creëerde een mooi bruidskapsel. Claudia frunnikt nog wat plekjes haar op de juiste plek en tovert ergens een bloemenkrans met droogbloemen tevoorschijn: “Altijd goed, dacht ik”.

Eline wil eerst het bruidspaar meenemen naar de bomenboog om daar wat foto’s te schieten. Dan kan het bruidspaar wennen aan het poseren en heeft de rest van het team tijd om de ceremoniesetting verder te stylen. Onder de bomenhaag laten fotograaf Eline en videograaf Milou het bruidspaar verschillende poses aannemen. Onwennig en een tikkeltje verlegen nemen Gerlinde en Derrick verschillende poses aan. Gerlinde vertelt: “Het is vandaag de verjaardag van Derrick! We vinden het echt super gaaf dat Eline ons als modellen vroeg. Zo’n kans krijg je geen tweede keer. Wij zijn inmiddels bijna zes jaar getrouwd. Toen wij trouwden was trouwen veel eenvoudiger, tegenwoordig zijn er zo veel opties qua styling enzovoort. Heel leuk om dat ook een keer mee te maken!”

Nadat het stel een beetje warmgedraaid is, mag Kees (@)vanhetpad zijn prachtige auto in de spotlight plaatsen. Speciaal voor vandaag heeft hij zijn oldtimer Volvo genaamd ‘Kjell’ meegenomen. Ondanks dat de Volvo al bijna zestig jaar oud is, rijdt hij nog als een zonnetje en past Kjell met zijn mooie mintgroene kleur helemaal in het plaatje van de styled shoot. In de auto worden heel wat knusse plaatjes geschoten door Eline. Gerlinde giechelt: “Volgens mij heb ik nog nooit zo lang, zo dicht bij je gezeten”.

Na de lunch is er tijd voor mij om Gerlinde en Derrick even ‘op te eisen’. Een styled shoot met een ‘nep bruiloft’ is natuurlijk hartstikke leuk, maar het echte verhaal van dit stel is om van te smullen. Derrick begint te vertellen: “We gaan even terug in de tijd. Naar januari 2012 om precies te zijn. Destijds woonde ik nog thuis bij mijn ouders. Toevallig woonde Gerlindes zus tegenover ons. We hadden elkaar wel eens gezien, maar dat was al een paar jaar geleden. Enfin, Gerlinde ging een dagje naar haar zus. Het had gevroren en er lag ijs. Gerlinde wilde met haar kleine neefje gaan schaatsen en kwam bij ons aan de deur om schaatsjes te lenen voor haar neefje. Terwijl zij met mijn moeder sprak, kwam ik in de gang en keken we elkaar even aan. Misschien cliché, maar het was echt liefde op het eerste gezicht”. Gerlinde vult aan: “Ik dacht bij mezelf: ‘zo, die is leuk opgedroogd!’ Ik weet ook nog precies dat Derrick toen rondliep in een Adidas trainingspak, hij kwam toen net uit school en wilde ook gaan schaatsen”.

Op het ijs spraken de twee echter geen woord met elkaar; te verlegen… Via sms echter werden er hele boekwerken uitgewisseld. Op een gegeven moment kwam het hoge woord eruit bij Derrick en vroeg hij Gerlinde mee uit. Gerlinde stemde maar al te graag toe en niet lang daarna stond de eerste date gepland. Na dat eerste drankje volgden er nog talloze andere dates. Inmiddels was het stel ook al bij elkaar thuis geweest en hadden ze kennis gemaakt met elkaars familie en vrienden. Op een zondag gingen Gerlinde en Derrick samen een stukje lopen. Op een strandje aangekomen vroeg Derrick: “Wil je verkering met mij?” Gerlinde wilde dat natuurlijk wel, maar was ook enigszins verbaasd, zij was in de veronderstelling dat ze allang verkering hadden…

Na vijf maanden moest het stel al een grote keuze maken. Ze kregen de kans om een eigen stuk land met bouwvergunning te kopen en hier samen een huis te gaan bouwen. Zonder enige twijfel kozen ze voor elkaar en voor deze kans. Derrick: “Mensen verklaarden ons echt voor gek. Ik was negentien en Gerlinde pas zeventien, we hadden net vijf maanden verkering en zetten zo’n grote stap. Maar voor ons voelde het goed. En het klinkt misschien gek, maar we zijn nu bijna zes jaar getrouwd en we hebben nog nooit gedoe met elkaar gehad, het zit gewoon echt heel erg goed”.

Gerlinde en Derrick zijn een ontzettend nuchter en vrolijk stel. Ze genieten van leuke dingen doen en zijn super spontaan. Gerlinde: “We besloten dat we Parijs wel eens wilden zien. We pakten mijn oude autootje en reden binnen een dag naar Parijs op en neer. Fantastisch vonden we dat. Maar we werkten ook heel hard hoor! Vooral Derrick is heel druk geweest om ons huis op tijd voor het trouwen af te krijgen”.

Ondanks dat het stel de bruiloft al min of meer aan het plannen was, wilde Derrick zijn Gerlinde wel officieel ten huwelijk vragen. Hij koos 15 mei 2013 als dé dag uit en regelde een ballonvaart. Onder het mom van een dagje Volendam lokte hij Gerlinde mee. De twee hadden een super gezellige ochtend tot Derirck ineens gebeld werd door het luchtballonenbedrijf. In verband met teveel wind kon de ballonvaart helaas niet doorgaan. Enigszins uit het veld geslagen bedacht Derrick razendsnel plan B. Inmiddels was hij al een behoorlijk tijd bezig met dit idee. Heel veel langer kon hij het echt niet meer voor zich houden. Uiteindelijk belanden Gerlinde en Derrick op een mooi plekje in het Oosterpark waar Derrick op zijn knie ging.

Na een prachtig verlovingsfeest begon het stel naar hun grote dag toe te leven. Op 15 mei 2014 traden Derrick en Gerlinde in het huwelijk. Precies zo nuchter en relaxed als het stel vandaag is, ging het die dag ook, herinnert Gerlinde zich. “Ik weet nog dat ik totaal niet zenuwachtig was. De avond voor de bruiloft was heel knus en fijn thuis. Met een uitgebreide douche en gezichtsmaskertje bereidde ik mij een beetje voor op de volgende dag. Mijn vader las een stuk uit de Bijbel en bad met ons, dat ontroerde mij wel. Verder ging ik gewoon op tijd naar bed en sliep ik echt meteen. Op mijn trouwdag werd ik wakker en was ik super relaxed. Ik had er vooral super veel zin in.”

Derrick en Gerlinde kijken beiden op een super mooie en fijne dag terug. Na hun huwelijksreis begonnen ze aan het echte gezamenlijke leven in hun droomhuis. Derrick als oudste van zeven kinderen vond het in het begin maar stil in huis. Inmiddels is het stel trotse ouders van twee dochters Mare en Keet en verlangt Derrick nog wel eens naar die ‘stille’ dagen😉.

Binnen in de kas heeft Claudia een ceremonie setting opgebouwd. Kees improviseert als BABS en houdt een speech. En na de ceremonie is er natuurlijk ook tijd voor taart! Gemaakt door bakkerij Vlot. Verheugd jubelt Gerlinde dat ze voor het verjaardagsfeest van Derrick ook een taart bestelt heeft bij bakkerij Vlot. Een mooi moment om de dag af te sluiten en de jarige job terug naar huis naar zijn meiden te sturen.